Rondje om de koepel

Net als in 2016 en 2017 organiseren Bert Berkhof, Ton van Vuren en Henk van Voorst, aangevuld dit jaar met Reina Robbertsen, hier verder te noemen als Organisatie Rondje om de Koepel, in samenwerking met hoofsponsor Onderweegs & De Groot Accountants & Adviseurs, het Rondje om de Koepel. (RODK)
 
Dit jaar vindt dit sportieve evenement plaats op zaterdag 6 oktober 2018. 
Ook dan hopen wij weer op veel deelnemers en bezoekers op dit gezellige hardloopfestijn.
  
Wij durven RODK één van de mooiste lopen van Nederland te noemen.
Het Rondje om de Koepel (RODK) is een loop die start in het hartje van het mooie Veluwse bos van Lunteren en brengt u vervolgens door het prachtige Lunterse Buurtbos en Zandafgraving De Goudsberg. 
Een groot gedeelte van de route loopt u onder de beschutting van bomen. 
 
Bewegwijzering vindt plaats door bordjes met pijlen, linten en of plaatselijk door verkeersregelaars.
Om de kilometer wordt de afstand aangegeven.
Bij de finish is er een waterpost aanwezig.
 
De 1 km loop gaat o.a. over de zandweg “de Engweg”
 
De 5 km loop gaat langs het Middelpunt van Nederland en loopt door en langs Zandafgraving De Goudsberg, is geheel autovrij en gaat grotendeels over verharde bospaden.
 
De 10 km loop gaat langs het Middelpunt van Nederland en loopt door en langs Zandafgraving De Goudsberg, vervolgens langs de 25 meter hoge uitkijktoren De Koepel, daarna langs het Bosbad van Lunteren omhoog naar Pannenkoekenhuis Het Uilenbos. Halverwege is er een waterpost.
De 10 km loop is grotendeels autovrij en gaat over verharde bospaden en gedeeltelijk over verharde fietspaden.
 
 
Hardlopen voor een Goed Doel
 
Dit jaar heeft de organisatie besloten om € 2,50 van het inschrijfgeld van elke loper te besteden aan een goed doel. In juni hebben de organisatoren van het Rondje om de Koepel via de lokale kranten een oproep gedaan aan burgers, organisaties en verenigingen in Lunteren en omgeving om goede doelen aan te dragen. Daar is uitbundig gebruik van gemaakt. Er zijn maar liefst 22 voorstellen voor goede doelen ontvangen. Door het grote aantal heeft de organisatie besloten om niet voor één maar voor twee goede doelen te kiezen, te weten :
 
Het Sclerodermie Fonds en Dagbehandeling De Valk.
 
Sclerodermie is een zeer zeldzame ziekte waarmee in Nederland 3.000 mensen kampen. Opvallend is dat in Lunteren van wel 3 mensen bekend is dat zij deze ziekte hebben. Er is nog veel onduidelijk over bijvoorbeeld de oorzaak van de ziekte, erfelijkheid etc. En daardoor is er ook geen genezende behandeling. De stichting heeft als doel meer bekendheid te creëren en geld in te zamelen om meer en beter onderzoek te kunnen doen om het perspectief voor mensen met sclerodermie te vergroten. Juist voor zeldzame ziekten is het lastig aan voldoende geld te komen voor onderzoek.
 
In Dagbehandeling De Valk komen bezoekers uit de omgeving met de ziekte van Parkinson. Er worden onder andere beweegactiviteiten aangeboden zoals Parkinson- gym, bewegen op een duo-fiets en ze doen aan koersbal en jeu de boules.
De jeu de boules baan is echter dringend toe aan een opknapbeurt. Daarnaast is er ook een grote parasol nodig om de bezoekers uit de zon te houden.
 
Dus schrijf u in en loop mee voor bovenstaande goede doelen. Beide zullen aanwezig zijn op zaterdag 6 oktober.
 
 
 
Sponsoren en vrijwilligers
 
Mede door de inzet van de vele vrijwilligers en de bijdrage van onze hoofdsponsor Onderweegs & De Groot Accountants & Adviseurs en de medewerking van onze gastlocatie Pannenkoekenhuis Het Uilenbos kan de organisatie dit jaar wederom het RODK organiseren.
Bedankt allemaal!
 
 
Wilt u op deze dag ook onze sponsor en of vrijwilliger zijn dan kunt u met ons contact opnemen.
 
Heeft u nog vragen, dan kunt u contact met ons opnemen via menu contact.
 
Deelname aan het Rondje om de Koepel geschiedt voor eigen risico! 
De organisatie noch de mede- organisatoren aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor het zoekraken of beschadiging van persoonlijke eigendommen, noch voor persoonlijk letsel.
Van alle bezoekers en of deelnemers wordt verwacht geen schade toe te brengen aan de natuur of aan andermans eigendommen en geen afval achter te laten. Voor eventueel veroorzaakte schade is de bezoeker of deelnemer zelf aansprakelijk!