Rondje om de koepel

Net als in 2016 en 2017 organiseren Bert Berkhof, Ton van Vuren en Henk van Voorst, aangevuld dit jaar met Reina Robbertsen, hier verder te noemen als Organisatie Rondje om de Koepel, in samenwerking met hoofsponsor Onderweegs & De Groot Accountants & Adviseurs, het Rondje om de Koepel. (RODK)
 
Dit jaar vindt dit sportieve evenement plaats op zaterdag 6 oktober 2018. 
Ook dan hopen wij weer op veel deelnemers en bezoekers op dit gezellige hardloopfestijn.
  
Wij durven RODK één van de mooiste lopen van Nederland te noemen.
Het Rondje om de Koepel (RODK) is een loop die start in het hartje van het mooie Veluwse bos van Lunteren en brengt u vervolgens door het prachtige Lunterse Buurtbos en Zandafgraving De Goudsberg. 
Een groot gedeelte van de route loopt u onder de beschutting van bomen. 
 
Bewegwijzering vindt plaats door bordjes met pijlen, linten en of plaatselijk door verkeersregelaars.
Om de kilometer wordt de afstand aangegeven.
Bij de finish is er een waterpost aanwezig.
 
De 1 km loop gaat o.a. over de zandweg “de Engweg”
 
De 5 km loop gaat langs het Middelpunt van Nederland en loopt door en langs Zandafgraving De Goudsberg, is geheel autovrij en gaat grotendeels over verharde bospaden.
 
De 10 km loop gaat langs het Middelpunt van Nederland en loopt door en langs Zandafgraving De Goudsberg, vervolgens langs de 25 meter hoge uitkijktoren De Koepel, daarna langs het Bosbad van Lunteren omhoog naar Pannenkoekenhuis Het Uilenbos. Halverwege is er een waterpost.
De 10 km loop is grotendeels autovrij en gaat over verharde bospaden en gedeeltelijk over verharde fietspaden.
 
 
Hardlopen voor een Goed Doel
 
Dit jaar heeft de organisatie besloten om € 2,50 van het inschrijfgeld van elke loper te besteden aan een goed doel. In lokale kranten is door de organisatie een oproep gedaan aan burgers, organisaties en verenigingen in Lunteren en omgeving om goede doelen aan te dragen. Voorstellen kunnen te maken hebben met maatschappelijke activiteiten in Lunteren, maar kunnen Lunteren en Ede ook overstijgen. Dus weet u een goed doel dan kunt u deze nog tot uiterlijk 20 juni 2018 mailen naar ton@vvuren.nl. 
In juli zal de organisatie op deze site en in lokale kranten bekend maken voor welk doel er op zaterdag 6 Oktober gerend zal worden.
 
Sponsoren en vrijwilligers
 
Mede door de inzet van de vele vrijwilligers en de bijdrage van onze hoofdsponsor Onderweegs & De Groot Accountants & Adviseurs en de medewerking van onze gastlocatie Pannenkoekenhuis Het Uilenbos kan de organisatie dit jaar wederom het RODK organiseren.
Bedankt allemaal!
 
 
Wilt u op deze dag ook onze sponsor en of vrijwilliger zijn dan kunt u met ons contact opnemen.
 
Heeft u nog vragen, dan kunt u contact met ons opnemen via menu contact.
 
Deelname aan het Rondje om de Koepel geschiedt voor eigen risico! 
De organisatie noch de mede- organisatoren aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor het zoekraken of beschadiging van persoonlijke eigendommen, noch voor persoonlijk letsel.
Van alle bezoekers en of deelnemers wordt verwacht geen schade toe te brengen aan de natuur of aan andermans eigendommen en geen afval achter te laten. Voor eventueel veroorzaakte schade is de bezoeker of deelnemer zelf aansprakelijk!